Wijzig
lettergrootte

- +

Er bestaan 7 sub-categorieën in 'Kinderen'

Diversen

 
 

Dikke Vrienden

De stichting Gezond Gewicht houdt in de zomervakantie het Dikke Vrienden Kamp, een sportvakantie speciaal voor dikke kinderen van 10-14 jaar.
Deze vakantie kan gezien worden als een start om het gewicht in bedwang te houden.

De stichting Gezond Gewicht beheert een jeugdsite waarop kinderen met andere dikke kinderen praten over wat zij 'leuk, stom of cool' vinden. Ze kunnen ook gewoon een grappig of verdrietig verhaaltje vertellen. 

http://gezond-gewicht.nl

Voor het laatst bijgewerkt 10-04-2005

 
  

Naar boven

 
 

erfelijke- en aangeboren aandoeningen

Ingewikkelde onderwerpen als erfelijk- en aangeboren aandoeningen worden op deze site in zowel beeld als woord uitgelegd

http://www.erfelijkheidinbeeld.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 04-06-2011

 
  

Naar boven

 
 

Hoe lang mag mijn kind koorts hebben?

Is het kind echt ziek, drinkt het slecht, is het suf, maakt het geen oogcontact , is het niet te troosten, dan snel contact opnemen
Is het kind niet ziek, heeft het verder geen andere symptomen ongeacht hoe hoog de koorts die wordt niet hoger dan 41.6įC, dan kunt u dit 3-4 dagen aanzien.

Voor het laatst bijgewerkt 10-04-2005

 
  

Naar boven

 
 

kinderen van zieke ouders

Circa een kwart van de jongeren groeit op in een gezin met een ouder of broer/zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen (inclusief verslaving) heeft.

Deze kinderen worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd. Zij zorgen voor hun naaste door:
praktische of emotionele steun te geven en/of
maken zich zorgen over de zorgsituatie en/of
komen daardoor zelf zorg tekort

http://www.mezzo.nl/jonge_mantelzorgers

Voor het laatst bijgewerkt 13-03-2014

 
  

Naar boven

 
 

kindersite

Robbert Dijkgraaf is professor in de natuurkunde
Hij wilde een speciale site maken voor kinderen
die hun enthousiast kan maken om dingen te willen weten en begrijpen

http://www.proefjes.nl/optv.php

Voor het laatst bijgewerkt 24-11-2005

 
  

Naar boven

 
 

Mijn kind heeft ineens allemaal uitslag, moet ik hiermee naar de dokter?

Als het kind geen koorts heeft, niet ziek is en geen last heeft van de uitslag kunt u dit best even afwachten. Komen er andere symptomen bij of heeft het kind er veel last van dan kunt u dit het beste even laten zien.

Voor het laatst bijgewerkt 11-03-2005

 
  

Naar boven

 
 

ontwikkelingsachterstand van het kind

Heeft jouw kind een ontwikkelingsachterstand zonder diagnose of een ontwikkelingsachterstand door een stofwisselingsziekte? Dan willen we graag jouw kennis en ervaringen gebruiken. Waarom? Omdat we de diagnose van kinderen met een onbegrepen ontwikkelingsachterstand willen verbeteren. En, omdat we het inzicht in het natuurlijk beloop van zeldzame stofwisselingsziekten willen verbeteren.

http://www.ontwikkelingsachterstand.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 24-10-2014

 
  

Naar boven

 
 

Ouders en onderwijs

Een informatie- en adviesdienst voor ouders over onderwijs. Adviezen op het gebied van hoogbegaafdheid, dyslexie of pestprotocollen.

http://50tien.nl

Voor het laatst bijgewerkt 15-12-2006

 
  

Naar boven

 
 

Pneumokokkenvaccinatie

Vanaf 1 april 2006 krijgen alle baby's inentingen tegen pneumokokken als ze 2,3 en 4 maanden oud zijn. Als het kind 11 maanden is krijgt het de laatste vaccinatie. De vaccinatie wordt tegelijk gegeven met de DKTP-Hib vaccinatie.

Er komt geen inhaalcampagne. Kinderen geboren vóór 1 april 2006 zullen dus niet op grond van het RVP worden gevaccineerd. Verwacht wordt echter dat een aantal ouders hun kin dat voor 1 april 2006 geboren is, toch willen laten inenten. Dit is een individuele zorgvraag en de ouder zullen daarvoor een beroep moeten doen op hun huisarts.


Op de website van het RIVM vindt u uitgebreide informatie over de pneumokokkenvaccinatie. Ook vint u hier informatie over de andere vaccinaties.

http://www.rivm.nl/rvp/vragen/index.jsp

Voor het laatst bijgewerkt 27-06-2007

 
  

Naar boven

 
 

Rijksvaccinatieprogramma

Een uitgebreid pakket met Nederlands en anderstalig voorlichtingsmateriaal over het rijksvaccinatieprogramma is te vinden op de website

Rode hond ,mazelen, difterie, tetanus(kaaklklem), polio(kinderverlamming), kinkhoest, hersenvliesontsteking, hepatitis B(geelzucht), de bof. Het zijn allemaal besmettelijke ziekten.

Door uw kinderen volgens het rijksvaccinatieprogramma te laten vaccineren vermindert u het risico bij uw kinderen om deze ziekten te krijgen.

http://rijksvaccinatieprogramma.nl

Voor het laatst bijgewerkt 25-02-2006

 
  

Naar boven

 
 

site voor leven na kinderkanker

Steeds vaker genezen kinderen en volwassenen van kanker. Om dit te bereiken zijn soms intensieve behandelingen noodzakelijk. Het kan voorkomen dat door de kanker of door de behandeling gezondheidsproblemen ontstaan. Soms is dat al bij de diagnose duidelijk, bijvoorbeeld omdat er een amputatie heeft plaatsgevonden. Andere gezondheidsproblemen kunnen pas later ontstaan, dit kan zelfs na vele jaren zijn. Gelukkig krijgt niet iedereen hiermee te maken en zijn ex-patiŽnten soms net zo gezond als iede

https://applicaties.umcg.nl/tccweb/levennakinderkanker/FAQs.aspx

Voor het laatst bijgewerkt 25-09-2013

 
  

Naar boven

 
 

uitleg over erfelijke- en aangeboren aandoeningen

Al meer dan 150 filmpjes zijn verzameld om niet alleen in woord maar ook in beeld uit te leggen wat er bij erfelijke- en aangeboren aandoeningen
aan de hand is.

http://www.erfelijkheidinbeeld.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 23-06-2010

 
  

Naar boven

 
 

vaccinaties voor kinderen

Het rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat ouders en kinderen op een speelse manier informern over het Rijksvaccinatieprogramma

U en jij vinden informatie over virussen, bacterieen, vaccins en ziekten waartegen geprikt wordt.Je kan er materiaal vinden voor werkstukken of spreekbeurten.

 

http://www.kinderprik.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 30-01-2008

 
  

Naar boven

 
 

wat is kanker precies?

Chemokasper voor kinderen die willen weten wat kanker nou precies is en wat je ertegen kunt doen is een beeldende site van het Sophia Kinderziekenhuis. De site heeft een kinderhoek waarin het figuurtje Chemokasper in filmpjes uitlegt wat kanker is

http://www.kinderkanker.nl

Voor het laatst bijgewerkt 28-07-2005

 
  

Naar boven

erfelijke - en of aangeboren aandoeningen

 
 

Cyber poli: Stel je vraag aan een deskundige

De CyberPoli is bedoeld voor kinderen en jongeren met een chronische aandoening. Ook hun ouders zijn van harte welkom. Alle informatie, het forum en de mogelijkheid tot het stellen van vragen zijn bedoeld voor jongeren.

Wij verzoeken volwassenen om zich alleen te registreren als zij als (groot)ouder, voogd of professional (bijvoorbeeld arts, docent, voorlichter) met kinderen met een chronische ziekte te maken hebben.

https://www.cyberpoli.nl/vraag/stellen

Voor het laatst bijgewerkt 13-12-2015

 
  

Naar boven

eten en gewicht

 
 

Ervaringen van kinderen met suikerziekte

Kinderen met suikerziekte weten vaak veel meer dan gedacht wordt door met name de volwassen wereld inclusief de artsen.

Drs. Christine Dedding heeft onderzoek gedaan onder kinderen met diabetes mellitus en presenteerde op het landelijk huisartsencongres 2008 de volgende resulaten: 


Het belang van het onderkennen van de behoeften van chronisch zieke kinderen en


de erkenning van hun eigen expertise (=kennis)  


De vraag is niet of kind participatie (= het erbij betrekken)  van belang is, maar hoe het is te realiseren.


Deze kinderen bedachten zelf  om een film een boek en een website te maken

http://www.meetweetspuitvreet.hyves.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 11-03-2009

 
  

Naar boven

 
 

Gezond eten met kinderen.

Hier vindt u informatie over hoe eten gezond blijft.

In een supermarkt doen ouder en kind boodschappen. Dan gebeurt er vaak dit: de ouder staat als eerste stil bij de groenteafdeling en vraagt aan het kind: wat wil je vanavond eten?

Het is de start van een ping-pong gesprek: Worteltjes? Nee! Boontjes dan? Nee, ook niet. Bloemkool, dan doe ik er een sausje bij? Gadver! Dan maar weer een komkommer. Niet ongezond maar ook niet boordevol waardevolle voedingsstoffen. Een komkommer smaakt niet erg expliciet, dat is voor kinderen DE reden om er geen nee tegen te zeggen. Voor het leren ontdekken van verschillende smaken is het daarom geen opsteker. Iedereen heeft gezonde, evenwichtige, gevarieerde voeding nodig. De schijf van vijf is hier een goede leidraad voor. Het is de bedoeling dat je iedere dag iets uit de verschillende groepen eet. Voor iemand die gezond wil eten zijn dit de belangrijkste aandachtspunten: 

1: eet gevarieerd, 2: eet niet te veel valorieën en beweeg veel, 3: eet minder verzadigd vet, 4: eet veel groente, fruit en brood, 5: eet veilig, denk aan de hygiëne.

http://www.gezondebasis.nl

http://www.voedingscentrum.nl

Voor het laatst bijgewerkt 18-03-2006

 
  

Naar boven

 
 

Kinderen en overgewicht

Op de website vindt u vooral informatie over het voorkomen van overgewicht bij kinderen. Ook bij kleuters valt daar al iets aan te doen. Op deze site vindt u ook de BMI (Body Mass Index) voor kinderen en leest u alles over gezonde voeding. Bereken zelf, door op de site in het zoekveld rechtsboven "BMI" in te vullen, of uw kind te zwaar is.Een gezond eetpatroon begint ermee dat je je bewust moet zijn van wat een kind aangeboden krijgt. Als er altijd frisdrank is, komt een kind eenvoudig niet op het idee dat water ook kan en dat het bevendien gezonder is.

"Wat je als kleuter eet heb je voor je leven beet". Deze slogan heeft twee betekenissen. Op de eerste plaats: als een klein kind niet goed eet kan dat ontwikkelings- of groeistoornissen verzoorzaken. Ten tweede: als jonge kinderen slechte eetgewoontes aanleren is het moeilijk om dat weer recht te zetten. Natuurlijk verschillen kinderen van karakter en smaak, daar houd je rekening mee. De een eet veel lastiger dan de ander. Sommige kinderen lusten maar een soort fruit, door ze toch telkens ander fruit te blijven aanbieden merk je dat het uiteindelijk toch lukt om hen van verschillende dingen te laten proeven.

http://www.gezondebasis.nl

http://www.voedingscentrum.nl

Voor het laatst bijgewerkt 18-03-2006

 
  

Naar boven

 
 

Kleuters en eten

Een kleuter kan niet zelfstandig kiezen en beslissen wat er op de booschappenlijst moet. Maar je kunt het wel de keuze voorleggen tussen drie verschillende groenten. Welke zullen we vanavond nemen en welke eten we dan morgen? Zo houd je het toch in de hand en je geeft het kind de indruk dat ze zelf mogen kiezen. Je kind een taak geven in de keuken kan ook goed werken. Met anderen samen koken en eten stimuleert om dingen uit te proberen. Er zijn genoeg kookboeken voor kinderen op de markt, een echte aanrader is : "Spaghetti met een schaar.". Als er op school iets gegeten wordt wil een kind niet achterblijven bij de andere kinderen. Op zo'n moment leert hij makkelijker iets nieuws te eten. Kinderen zullen zichzelf niet snel laten verhongeren. Meestal hebben ze al jong door dat ze uiteindelijk toch wel iets krijgen wat ze lusten. Dat is de valkuil waar veel ouders in trappen. Het kind eet niet aan tafel maar na een uurtje of twee krijgen ze toch maar een koek of een boterham. Maar als een kind eenmaal een ongezond eetpatroon heeft moet je proberen om dat stapsgewijs te veranderen. We moeten wel afstappen van het principe dat het bord leeg moet. Een kind heeft wisselende behoeften. Een baby weet precies waar zijn verzadiginspunt ligt, later wordt dit afgeleerd omdat gezegd wordt dat het bordje helemaal leeg moet. Zo leert een kind eigenlijk teveel te eten en dat kan ovegewicht in de hand werken!

www.gezondebasis.nl

http://www.voedingscentrum.nl

Voor het laatst bijgewerkt 18-03-2006

 
  

Naar boven

huidaandoeningen

 
 

Alles over huidaandoeningen bij kinderen

http://www.huidhuis.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 13-03-2014

 
  

Naar boven

 
 

Nederlandse ouder- en patiŽntenvereniging voor hemangiomen en vasculaire malformaties

http://hevas.eu/

Voor het laatst bijgewerkt 20-03-2013

 
  

Naar boven

Keelpijn, verkouden, oorpijn

 
 

Mijn kind grijp naar zijn/haar oor en heeft pijn, wat kan ik hier aan doen?

Als uw kind verkouden is dan kunt u beginnen met zoutwaterneusdruppels te geven. Hierdoor komt het slijm los waardoor de druk op het trommelvlies afneemt.
U mag paracetamol zetpillen voor pijnbestrijding geven, dosering zie bijsluiter.
Verder zal u opvallen dat uw kind vooral bij liggen pijn krijgt en bij overeind komen en op schoot zitten rustiger wordt. Het taaie slijm drukt tijdens liggen meer op het trommelvlies van het oor dan bij zitten. Die druk geeft meer pijn.

Voor het laatst bijgewerkt 11-03-2005

 
  

Naar boven

maagdarmklachten, buikpijn, poepproblemen

 
 

poepproblemen bij kinderen

Poepproblemen zijn shit! Superpoeper© is een therapeutische computerinterventie om kinderen met een poepprobleem ondersteuning te bieden.

https://www.facebook.com/Superpoeper

Voor het laatst bijgewerkt 24-10-2014

 
  

Naar boven

moe, verdriet, bang,pijn

 
 

Help mijn kind!

Als het met uw kind niet lekker gaat dan gaat het vaak ook niet lekker met vader en/of moeder.
Zit uw kind niet lekker in zijn/haar vel?
Het is goed om dit met de huisarts te bespreken.
En overweeg ook om uit te zoeken wat het bureau voor pedagogische- en/of emotionele begeleiding kan betekenen voor u en uw kind.


http://www.het-antwoord.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 12-01-2013

 
  

Naar boven

 
 

Herdenking,nagedachtenis

Evenals op vele andere gebieden zorgt het internet ook bij het herinneren van onze dierbare overledenen voor nieuwe mogelijkheden. Een website als digitaal monument op het internet maakt het mogelijk om samen met anderen de herinnering aan een overledene levend te houden. www.ingedachtenis.nl biedt u hiertoe een unieke functionaliteit in de vorm van een volledig door u zelf te beheren website, waar u kunt communiceren met familie en/of vrienden, waar u foto's en teksten kunt plaatsen, etc. U ku

 

http://www.ingedachtenis.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 31-01-2008

 
  

Naar boven

 
 

Hospital anxiety en depression scale

dit is een observatieschaal om symptomen angst en depressie of somberheid vast te stellen

http://www.amphia.nl/Patienten/AfdelingenEnSpecialismen/hoofdpijncentrum/Documents/HADS-vragenlijst.pdf

Voor het laatst bijgewerkt 17-06-2017

 
  

Naar boven

 
 

kankerspoken

deze site is van het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding
de informatie site is bedoeld voor kinderen van wie de vader of moeder kanker heeft

http://www.kankerspoken.nl

Voor het laatst bijgewerkt 28-07-2005

 
  

Naar boven

 
 

Kind en rouwverwerking

Kinderen kunnen op iedere leeftijd een dierbare verliezen. Ze beleven allemaal het verlies met rouwen en ieder doet dat op zijn/haar manier. Als kind of als ouder/naaste van het kind kunt u op de onderstaande website informatie vinden.

Als je erg veel verdriet hebt  om het verlies van een dierbare dan kan je hulp vragen.

Als je vader of moeder is overleden , of je broertje of zusje, of een klasgenootje of wie dan ook die belangrijk voor je is .... dan zal je daar veel verdriet om kunnen hebben.  Het is dan fijn als er mensen om je heen zijn die je verdriet willen begrijpen en met je meeleven en zo wat troost kunnen bieden.

Hopenlijk heb je die mensen om je heen. Als je nou niet weet naar wie je toe moet kan je naar je huisarts gaan om hem of haar dat te vertellen. De huisarts kan in ieder geval naar je luisteren.

Er is ook een website die speciaal gemaakt is door mensen die veel erbvaring hebben met het begeleiden van kinderen die een dierbare hebben verloren.

http://www.achterderegenboog.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 25-02-2006

 
  

Naar boven

 
 

kinderen van zieke ouders

Circa een kwart van de jongeren groeit op in een gezin met een ouder of broer/zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychiatrische problemen (inclusief verslaving) heeft.

Deze kinderen worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd. Zij zorgen voor hun naaste door:
praktische of emotionele steun te geven en/of
maken zich zorgen over de zorgsituatie en/of
komen daardoor zelf zorg tekort

http://www.mezzo.nl/jonge_mantelzorgers

Voor het laatst bijgewerkt 13-03-2014

 
  

Naar boven

 
 

kindertherapie in Amsterdam

Soms komt een kind in zijn leven iets tegen waar hij of zij zelf niet uitkomt. Dat kan iets groots zijn, maar ook iets heel kleins. Iets dat hem in de weg staat om helemaal zichzelf te zijn, zich fijn te voelen of zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.

http://www.kindertherapie-eikenplein.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 12-01-2013

 
  

Naar boven

 
 

opvoeding

De auteurs van het boek: Oei ik groei hebben de volgende website:

http://www.oeiikgroei.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 18-08-2011

 
  

Naar boven

 
 

Pedagogisch en psychologisch centrum Het Antwoord

Bij Het Antwoord kunt u terecht met vragen en problemen van kinderen tot 18 jaar.

Het Antwoord is een samenwerkingsverband van erkende orthopedagogen, psychologen, remedial teachers, counselors en docenten voortgezet onderwijs. Onderzoek en begeleiding naar o.a. dyslexie, dyscalculie, intelligentie, persoonlijkheidsonderzoek  en gedragsproblemen.

Advies en begeleiding bij alle leerproblemen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Onderzoek, remiedial teaching en bijles in alle vakken. Trainingen van vaardigheden zoals: sociale-, faalangst- en weerbaarheidstrainingen. Opvoedingsondersteuning en psychologische begeleiding.

Telefoon: 0229-218789  E-mail: info@het-antwoord.nl

http://www.het-antwoord.nl

Voor het laatst bijgewerkt 25-02-2006

 
  

Naar boven

 
 

Psychologenpraktijk Purmerend

Pedagogen/psychologenpraktijk Purmerend

Diagnostische onderzoeken o.a. ADHD en ADD, gedragsproblemen, psychische problemen, schoolkeuzeonderzoek.
Behandeling- en begeleiding o.a. speltherapie voor jonge kinderen, traumaverwerking, ouderbegeleiding, slaap-, eet- of zindeljkheidstraining.
Telefoon: 0299-660696
Fax: 0299-660697
E-mail: praktijk@ppp.myweb.nl

Voor het laatst bijgewerkt 05-04-2005

 
  

Naar boven

 
 

rechtenorganisatie voor kinderen ECPAT

Kinderrechten respecteren; dat klinkt vanzelfsprekend in Nederland maar dat is het nog niet. Ook in Nederland worden regelmatig de rechten van kinderen geschonden. Defence for ChildrenĖECPAT is een rechtenorganisatie voor kinderen die individuele rechtshulp biedt. De basis van het werk in Nederland is de Kinderrechtenhelpdesk. Daar komen aanvragen voor hulp binnen van kinderen, ouders en professionals zoals advocaten. Elke aanvraag vraagt om maatwerk. Defence for Children biedt informatie, advie

http://www.ecpat.nl/

Voor het laatst bijgewerkt 12-01-2013

 
  

Naar boven

 
 

regenboogboom

Voor wie?
Kinderen in ziekenhuizen
Kinderen met een handicap
Kinderen met een traumatische ervaring
Kinderen met ouders die ziek zijn
Iedereen die op zoek is naar wondertjes

http://www.regenboogboom.nl

Voor het laatst bijgewerkt 19-07-2006

 
  

Naar boven

 
 

Zit u met levensvragen?

Weet dan van het bestaan van geestelijk verzorgers die je thuis kan raadplegen.

https://vgvz.nl/wp-content/uploads/2016/06/Indicaties-GV-eerstelijnszorg_Patienten_clienten.pdf

Voor het laatst bijgewerkt 02-12-2018

 
  

Naar boven