Wijzig
lettergrootte

- +

Voorstellen Drs Molenaar

 
 

Een persoonlijke noot

Als basisarts zocht ik naar avontuurlijk medisch werk, samen met mijn echtgenote en twee dochtertjes hebben we drie jaar in de bush van Kameroen geleefd en gewerkt. Daar kregen we onze 3e dochter.

Terug in Nederland volgde ik m'n huisartsenopleiding in Deventer e.o. Daar kregen we onze 4e dochter.

Ik hoopte ergens als huisarts te kunnen werken waar ik ook verloskunde kon doen. In de Rijp kreeg ik de kans om gedurende 14 jaar met veel plezier een apotheekhoudende huisartspraktijk met verloskunde te voeren. Ook het 1 op 1 onderwijs geven aan de co-assistenten van de universiteiten in Amsterdam vond ik erg leuk om te doen.

Daarna heb ik in een tiental praktijken langdurige waarnemingen verricht. (Balk eo.,Bakhuizen, Workum, Middenmeer, Hippolytushoef eo., Schagen, Haulerwijk, Elburg en Oosthuizen). Daarnaast heb ik een paar jaar medische studenten op DEVU onderwijs gegeven.

Mijn interesse op medisch inhoudelijk terrein heeft zich de laatste jaren toegespitst op somatisch onvoldoende lichamelijk verklaarde klachten. Ik heb met een groep collegae bijgedragen aan de tot standkoming van de Nederlandse huisartsen standaard over dit onderwerp afgekort SOLK. Deze richtlijn is in mei 2013 gepubliceerd.

Ga je weer naar de tropen? vragen mensen me regelmatig. De zorg voor eigen ouders en studerende kinderen weerhouden ons nog steeds. Wel sponsoren we sinds 2008 met onze stichting Molenaarskinderfonds diverse projecten over de wereld.